KvĂ€llsbak đŸȘ

AllmÀnt

IgÄr sÄ fick jag feeling för att baka, Sabrina var supersugen pÄ hallongrottor sÄ hallongrottor fick det bli. Jag har ju Àntligen lyckats komma ihÄg att fÄ med mig min hallonsylt hem frÄn jobbet sÄ tÀnkte att man kunde göra en liten flicka glad. Det man behöver Àr valfri sylt, jag rekommenderar i sÄnhÀr tryckflaska för Àr simplare och enklare Àn att ta en sked. 200 gram smör, 2 teskedar vaniljsocker, en tesked bakpulver, en dl socker samt 4,5 dl mjöl. LÄt smöret bli rumstempererat annars blir det jobbigt att blanda, annars fÄr du tÀrna smöret för att lÀttare bearbeta degen.

Du börjar med att blanda de alla torra ingredienserna. NĂ€r de torra Ă€r blandande sĂ„ blandar du i smöret och min rekommendation Ă€r att anvĂ€nda en matberedare, ifall ni ej har nĂ„gon sĂ„ gĂ„r ju hĂ€nderna lika bra. Viktigaste Ă€r att arbeta degen snabbt för degen fĂ„r ej arbetas för mycket, dĂ„ bli den ej bra. Degen ska inte vara torr men inte fuktig heller, utan ska vara lagom vilket Ă€r svĂ„rt att beskriva 😅. Du ska kunna forma runda valnötsstora bollar, utan att degen fastnar pĂ„ dina hĂ€nder.

DÀrefter sÄ lÀgger du antagligen dina bollar direkt pÄ en plÄt med bakplÄtspapper eller i muffinsformar, det Àr en personlig smaksak. Trycker ett hÄl i de, ju större hÄl desto mer sylt kan du fylla de med. Sabrina Àlskar mycket sylt sÄ jag fixade det. De ska in i mitten av ugnen pÄ ca 175 garder i 15 isch minuter. Det fÄr ni ej glömma att tiden i ugnen Àr ungefÀr, alla ugnar Àr olika bra bra och har olika förutsÀttningar. NÀr de har fÄtt gyllenbrun fÀrg och ganska hÄrd konsistens Àr det dags att ta ut de och lÄta svalna pÄ ett galler. Annars sÄ efterbakas botten och riskerar att bli brÀnd annars.

XOXO Fredrik

Follow me on Instagram Twitter

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229