Kakbak

Igår efter jag kom hem från Madde så kände jag ett sug för att baka lite kakor. Eftersom Sabrina älskar hallongrottor så kände jag att det kan vi baka med. Detta är ett dubbelt recept men går ju även att fördubbla eller halvera beroende på hur många man vill ha. Satsen räcker till ca 40 grottor beroende på storlek. Det du behöver är 9 dl mjöl, 400g rumstempererat smör, 2 teskedar bakpulver, 2 teskedar vaniljsocker och 2 dl socker.

Börja med att blanda ihop smör och socker till en smidig smet. I en annan bytta blandar du alla övriga ingredienser tills det är blandat och att du blandar ned det i smöret. Rör om det tills det är en fast och stadig deg utan kladd eller klumpar. Dela den i 2 längder och rulla ut den och dela upp den i lika stora delar, här blir det ju större kakor desto färre så beror ju lite på tycke och preferens. Rulla ihop de till en boll och tryck till en liten ingjutning där du häller i valfri mängd sylt.

Kakorna ska vara i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18 minuter. Hur länge beror ju på hur bra ugn man har men även hur stora kakor men har gjort, för man vill ju att de ska vara klara men även att de ej ska vara brända. Kom dock ihåg att den största delen av stelningen sker sen när kakorna svalnar av. Så dina kakor ej blir tegelstenar när de har svalnat klart.

XOXO Fredrik

Follow me on Instagram Twitter

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229