Fy LO för att vilseleda andra människor

Allmänt, vuxenpoäng

Igår så såg jag en video flyta omkring på mitt flöde på Facebook som kom ifrån LO och eftersom det var väldigt mycket arga och negativa kommenterar ifrån den så tänkte ja att jag borde kolla på den för den var inte ens 1 minut lång. Efter ha sett den kan jag förstå varför folket var arga, de hade vinklat sönder informationen så mycket att det lät så hemskt och så dåligt.

För den borgliga sidan har gett förslag om lägre ingångslöner för ungdomar under 23, nyanlända och folk som inte har någon gymnasieexamen. Vilket jag tycker är helt fantastiskt och bra, för den form finns inom flera yrken redan t.ex elektriker och bygg där man får en lärningslön innan man kommer upp i lönen en erfaren tjänar. För varför ska en ny examinerad tjäna i samma mängd som någon som har jobbat i flera år inom samma yrke det är orimligt. För detta ska förebygga att man hellre stannar hemma och går på bidrag och jobbar ifall man kan och vill, vilket är bra för då tjänar man staten och den kommer få in skatten den behöver ifrån mer människor och på sätt och vis kan den sänkas.

LO fick det dock att framstå att de yrken de visade ca 10 s så skulle allas löner sänkas med mellan 40-70% för de som redan jobbar men det stämmer inte för 5 öre. De som redan jobbar är bufna och säkra med kollektivavtal och andra avtal samt lagar utan dessa instegslöner ska bara gälla ungdomar under 25, nyanlända och mäniskor utan gymnasieexamen. Likaså så kommer personer bara få jobba med en instegslön i 5 år, men det är bättre att ha en instegslön i 5 år berika sitt cv och kunna visa något. Än att sitta hemma söla, gå på a-kassa och pilla sig i naveln det är iallafall min åsikt.

XOXO Fredrik

Follow me on Instagram Twitter

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229