Bullar 🧁

vuxenpoäng, Allmänt

Igår så fick jag feeling för att baka bullar och jag kommer länka receptet sen i slutet. Det är ju både kul och gott att baka, för är något jag verkligen tycker om att göra. Det var dock på gång att gå åt pipsvängen redan från början, för när jag hade smält mitt smör så inser jag att jag inte hade någon jäst. Jag trodde verkligen att jag hade jäst hemma, därav så köpte jag ingen på Ica. Som tur är så bor man ju med flera och de kunde rädda upp situationen och erbjuda mig lite jäst 🥰. För jag googlade ifall man kunde baka utan jäst men tyckte alla de bullarna tyvärr såg så otroligt fula ut så var ingenting för mig.

Jag gjorde iallafall hederliga kanel och kardemumma bullar. Jag vet inte ifall det var jag som har otroligt dåligt smaksinne för kanel eller om man brukar ha såhär mycket kanel i sina bullar. För jag hade ca 2 cm från en vanlig glasburk, vet inte hur mycket det blir i rena mått men gott blev det ju iallafall. Mitt lilla tips till fyllningen är att öka mängden smör med minst 50% för att få otroligt smaskiga och saftiga bullar 👌🏻. Sen kan man ju typ fylla de med vad man vill, men igår kände jag för hederliga kanel och kardemumma bullar.

Sen är ju inte allting frid och fröjd man ska ju även dela med sig när deg går mindre bra. Jag gjorde totalt 4 plåtar med bullar och den 3:e plåten blev bränd 😱. Jag fattar ingenting för alla var lika stora och inne lika länge men just plåt 3 ville inte vara på min sida. Lite tråkigt men mak får ju tänka att jag hade hela 3 plåtar med perfekt gräddade bullar, men att jag kommer älta detta ett tag framöver när jag ser bullar. Att misslyckas med mening bakning gör mig så arg och besviken på mig själv. På en mer positiv not så smakade de 3 andra plåtarna otroligt gott 🤘🏻

Receptet från Ica : https://www.ica.se/recept/kanelbullar-5342/

XOXO Fredrik

Follow me on Instagram Twitter

Gillar

Kommentarer

trettiofyran
trettiofyran,
Du kan få gå min bull-skola haha 😃 Snart dags att kavla upp för lussekatssbak 😋
nouw.com/trettiofyran
FredrikStenberg
FredrikStenberg,
Tackar 🥰 ja snart är julen här och jag längtar
nouw.com/fredrikstenberg
trettiofyran
trettiofyran,
Tips 1 är att alltid ta birt dom från plåten när dom är klara då blur de inte hårda i botten 👍
nouw.com/trettiofyran
IP: 82.99.3.229